Japansk öl
Japansk öl

Japansk öl

Japanerna slutar aldrig att imponera oavsett vad de tar sig till. De tillverkar den bästa whiskeyn, de bästa köksredskapen och många säger även att de brygger den bästa ölen. Trots detta dricker unga tydligen för lite enligt det japanska Skatteverket. Dock är det ganska stor skillnad på japansk öl och europeisk öl. Den största skillnaden är att utöver humle och malt så är flera japanska ölsorter bryggda på ris.

Asahi

Asahi är en av de japanska ölsorterna som är mest såld och mest populär. Det är en frisk, torr och skarp öl som passar extra bra att dricka om sommaren under varma soliga dagar. Japansk öl är också utsökt god till japansk mat eftersom japansk mat är ganska lätt.

Ichiban

Det här är en annan god och frisk japansk ölsort som smakar mycket malt och inte lika mycket humle. Som Asahi är Ichiban också väldigt uppfriskande och god att dricka för att släcka törsten. Japanerna själva älskar den här ölsorten men i Europa hör Asahi istället till storfavoriterna.

Sapporo

Sapporo kan jämföras med den äldsta ölsorten i Japan. Den har bryggts sedan 1876 och är fortfarande populär. Det är en öl som gärna ska drickas tillsammans med mat för att komma till sin rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *